Blog
Sta komarček in sladki janež nevarna za otroke?
24 decembra, 2024
Zadnje mesece me ljudje večkrat sprašujejo, če sta komarček in sladki janež nevarna za otroke? Češ da tako pravi NIJZ. ...
Preberi več →
Navadna robinija
26 aprila, 2024
Navadna robinija ali neprava akacija (Robinia pseudoacacia) je listopadno drevo iz družine metuljnic, ki uspeva tudi v Sloveniji. Domača je ...
Preberi več →
Sivka
28 marca, 2024
Sivka (Lavandula sp.), znana po svojih čudovitih vijoličnih cvetovih in pomirjujočem vonju, je ena izmed najbolj priljubljenih zelišč na svetu. ...
Preberi več →
Vitamin C
20 marca, 2024
Vitamin C (L-askorbinska kislina), igra ključno vlogo v mnogih telesnih funkcijah. Sami ga ne moremo sintetizirati, zaužiti ga moramo s ...
Preberi več →
Zeliščni ali pravi čaj, kaj je kura in kaj jajce
20 decembra, 2023
Al’ prav se reče čaj al’ čaj? Pomen besede čaj Beseda “čaj” ima v slovenščini več pomenov, ki so odvisni ...
Preberi več →
Burek iz divjih zelišč in leče
29 avgusta, 2023
Spomladi, ko se narava prebuja in rastline poganjajo svoje vršičke, je najboljši čas za nabiranje samoniklih rastlin za kulinarične namene. ...
Preberi več →
Čemaž: okusen, zdravilen in … za nepoznavalce tudi nevaren
29 avgusta, 2023
Čemaž je ena od najbolj priljubljenih samoniklih zelenjav, ali kot ji rečejo ljudje “divja” zelenjava. Edino regrat ljudje mogoče še ...
Preberi več →
Fermentirane limone – kako jih pripravimo?
24 avgusta, 2023
Fermentirane limone so kisla začimba, pogosta v kuhinji indijske podceline in Maroka. Limone so vložene v slanici iz limoninega soka, ...
Preberi več →
Fermentiran namaz iz sončničnih semen in ajdove kaše
24 avgusta, 2023
Rastlinski nadomestki sirov, se navadno delajo iz indijskih oreškov in rejuvelaka. Rejuvelak je tekočina, ki nastane ob fermentiranju kalčkov žit ...
Preberi več →